K9 UNITSS APS

AUTORISERET VAGTSELSKAB  –  SPECIAL TRÆNEDE OG CERTIFICEREDE HUNDE

VÆGGELUS HUND

Væggelus er et stigende og frustrerende problem for fx hoteller. En væggelus søgshund kan afhjælpe skaden og den dårlige omtale som væggelus giver.

I takt med at vi rejser mere og der bliver flere besøgende fra hele verden, spreder væggelusene sig i et hastigt tempo. De flytter med rundt fra værelse til værelse, land til land, i gæsternes bagage. Efter 2. verdenskrig fandt man ud af væggelus kunne holdes nede med stoffet DDT, dette stof blev forbudt for ca. 40 år siden af sundhedsmæssige årsager. Siden da er der sket en markant stigning af tilfælde med væggelus.

Væggelus befinder sig i tæpper, revner i væggene og alle steder hvor det er mørkt og varmt. De kravler gennem vægge, langs kabler, ledninger og rør. Derfor spreder de sig så hurtigt som de gør. Symptomer på et væggelus bid er, kløende røde mærker og små blærer på huden, ofte i et zig-zag mønster. Man opdager ikke nødvendigvis at man er blevet bidt, da det ikke er alle der reagerer på det. Et væggelus bid er ikke farligt og kan let behandles. Den største skade er nok den dårlige omtale man kan risikere. Et enkelt opslag på de sociale medier kan give et kraftigt fald i gæster og dette vil gå hårdt ud over økonomien. Der er flere måder at afsøge om man har væggelus. En måde er en fysisk undersøgelse af madrasser og sengerammer og installere fælder, disse metoder kan afhjælpe væggelus, men ofte er de ikke effektive nok. Man vil derved heller ikke kunne finde væggelus der lever i sprækker i vægge, gulve, under tæpper og i stikkontakter. Et væggelus æg er så lille at de dårligt kan ses med det menneskelige øje. Derudover kan man ikke stole på at fordi en fælde er tom, er der ingen væggelus, det kræver at væggelusene kravler ind i fælden før man kan se dem.

Det er her at en veltrænet væggelus søgshund kommer ind i billedet. Væggelusen kan ikke gemme sig for hundens veludviklede lugtesans. En søgshund har evnen til at afsøge et hotelværelse på få minutter, og afsøge det i en sådan grad at væggelusen ikke kan gemme sig for den. Højt eller lavt, uanset hvor væggelusen har rede vil hundens næse kunne finde dem og afkode præcis hvor de opholder sig. 

Ved at bruge en væggelus søgshund vil man helt uden at skulle flytte møbler, tæpper og bore huller i vægge kunne finde væggelusene og lokalisere hvor de er, så man kan tage sig af problemet hurtigt og præcist.

En væggelus søgshund bliver betragtet som den mest effektive metode til at afsøge om der er væggelus tilstede i rummet. Ifølge en undersøgelse fra University of Florida. En godt og grundigt uddannet søgshund har en 98% succes rate med at finde væggelus, samme rapport bekendtgør at en enkelt lus eller et æg kan findes med 96% sikkerhed.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Arbejdsområder hvor en
væggelus søgshund typisk arbejder:

  • Hotel værelser
  • Restauranter
  • Lounger
  • Fælles områder
  • Rengøringsrum
  • Bagage
  • Kontorer
  • Private hjem
  • Busser, tog og fly

ALLE VORES HUNDE ER CERTIFICEREDE

da_DK